Bojan Spasojević
Ponedeljak, 5. decembar 2016.

Prethodnog vikenda, gost našeg portala bio je trenutno vodeći strelac prve gradske lige, napadač FK „Vodojaža“, Bojan Spasojević.

Verujemo da će Vam, kao i nama, njegova fudbalska priča biti zamiljiva.

Fudbal je počeo da trenira sa 7 godina u SF „Fitnes“ kod trenera Žikice Milenkovića i bio je član veoma dobre i uspešne generacije 1992. Nakon toga prelazi u OFK „Erdoglija“ kod pokojnog čika Vase, kome, kako kaže, duguje veliku zahvalnost za sve što je uradio za njega. U FK „Šumadija 1903“ ostaje sve do omladinaca (najbolji strelac kadetske lige) i u omladincima prelazi u FK "Javor" iz Ivanjice (najbolji strelac omladinske lige).

Prva utakmica u seniorima mu je bila za FK „Šumadija 1903“, debitovao je sa 16 godina protiv FK „Šumadija“ Aranđelovac, igrao je nekih pola sata i seća se da je bila baš gruba utakmica.

Imao je ugovor sa FK „Javor“ iz Ivanjice na 5 godina. Tamo je proveo mnogo lep period i imao čast da igra sa dobrim igračima i da radi sa odličnim trenerima počev od Radovana Ćurčića, Zorana Njeguša, Mladena Dodića...Javor ga je slao na pozajmicu u FK „Sloga“ Petrovac na Mlavi (srpska liga zapad, najbolji strelac ekipe), FK „Kopaonik“ Brus (srpska liga istok), FK „Tabane“ (srpska likga istok). Svuda po 6 meseci. Posle isteka ugovora odlučio je da se vrati u Kragujevac i da narednih 6 meseci igra za FK „Pobeda“ (srpska liga zapad), da bi sezonu nakon te proveo u FK „Arsenal“ (zona morava).

Na pitanje koji gol mu je omiljen, odgovorio je da su mu svi golovi podjednako dragi, ali ukoliko bi morao da izdvoji nekoliko to bi bili: gol koji je postigao igrajući za omladince FK „Javor“ baraž za kvalitetnu ligu Srbije protiv Mačve, pobedili su 0:1 i zahvaljujući tom golu su se plasirali u viši rang; Prvi gol za prvi tim Javora (prijateljska utakmica). U Petrovcu na Mlavi protiv FK "Rudar" iz Kostolca, lokalni derbi Branićeva, postigao je gol za pobedu 2:1.

Najdraža utakmica mu je definitivno, zvanični debi u super ligi za FK „Javor“, protiv FK „Novi Pazar“ u Pazaru, pun stadion, odlična atmosfera, dobra utakmica, 2:2 je bilo.

Do sada u karijeri nije učestvovao u preterano dramatičnim utakmicama u kojima bi ispuštao veliku prednost ili primao odlučujući gol u poslednjim trenucima. Obično pamti utakmice na kojima nije koristio izgledne prilike a koje bi potom njegova ekipa gubila, takve situacije mu teško padaju.

Zahvaljujući fudbalu je upoznao mnogo ljudi i stekao puno prijatelja. Izdvaja svog druga iz omladinskih dana, Vladimira Ljujića, štoper FK „Šumadija 1903“. „Sa njim sam nerazdvojan, kao braća smo, odličan je igrac“ rekao je Spasojević. Takođe ističe svog sadašnjeg saigrača Uroša Vukovića, saveznog sudiju za koga se nada da će u bliskoj budućnosti biti novi Mažić. Puno drugova ima iz Ivanjice ali izdvaja Jovana Đokića, sa kojim je stalno u kontaktu. „Svi koji prate super ligu znaju o kome pričam i nadam se da će napraviti ozbiljnu internacionalnu karijeru. Sjajno smo se razumeli na terenu“.

O svom trenutnom klubu FK „Vodojaža“ ima samo reči hvale. Počev od predsednika Miloša Đurkovića - Conje i sekretara Lazara Stevanovića koji, kako kaže Spasojević, rade izvanredan posao, preko trenera Brace do ekonoma Boleta sve je u najboljem redu i svi se trude da ugode igračima i nada se da će se FK „Vodojaža“ plasirati u viši rang, jer smatra da to zaslužuju. „Uslovi za rad su odlični. Tim je dobro izbalansiran, tu su iskusni igrači golman Vranić, Miljan Petrović, Đorđe Komatina koji svojim iskustvom puno znace ekipi, kapiten Uroš Vuković, Stefan Stević, ma cela ekipa. Svi se dobro slazemo, sto se i vidi po nasim rezulatatima ove polusezone 19, 20 utakmica što u prvenstvu što u kupu, samo smo jednom nerešeno igrali sve ostalo su pobede“.

Plan za budoćnost mu je da pokuša da nađe angažman u nekom većem rangu ukoliko to bude izvodljivo. „Zovu ljudi, raspituju se, prija naravno, ali još je rano za bilo kakvo izjašnjavanje“.

Glavne rivale u trci za najboljeg strelca lige vidi u svom saigraču Đorđu Komatini i Stevanu Stanojeviću iz Ilićeva ali ne isključuje mogućnost da neko drugi u nastavku sezone ekspolodira i pretekne ih.

Hoću da napomenem da  zasluge za ovoliki broj golova idu i mojim saigračima, bez njih ne bih uspeo, hvala im. Nisam klasičan napadač-sidraš, više volim da se krećem i imam loptu što više, a i podjednako volim asistencije kao i golove“.

Bojan ima dva mlađa brata i obojica igraju fudbal. Srednji Stefan igra za FK „Ćava“. „Glavni je igrač i svaku sezonu ima dvocifreni broj golova, ali je pre svega odličan paker, da igramo zajedno sigurno bi moj konto golova bio veći. A najmlađi Ivan (16godina) igra u FK „Vodojaža“ i kada sam ja letos dolazio povukao sam ga sa sobom. Već je dao 3 gola u ligi. Zanimljiva je bila utakmica jesenas FK „Vodojaža“ – FK „Ćava“, sva trojica smo dali po jedan gol a kod kuće je bilo baš zanimljivo“.

Sve pohvale ekipi Fudbalskih Fanatika, ovo što radite je fantastična stvar i nadam se da će uskoro sve ovo preći na još veći nivo. Svaka čast!“

Pretraga vesti

Fotografije